
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsbouten Lamsbout | 1 | |
Witte peper Witte peper | ||
Tijm
Tijm (verse) | ||
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 tl tl | |
Korianderzaad met peper Korianderzaad met peper | 2 tl tl | |
Rozemarijn
Rozemarijn (gedroogde) | 3 el el | |
geraspte schil van sinaasappel geraspte schil van sinaasappel | 2 stukken stuk | |
Boter
Boter (zachte) | 100 g g | |
Tomaten Tomaat | 1,5 kg kg | |
Bollen knoflook Bol knoflook | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Munt Munt | ||
Tortilla-wraps Tortilla-wrap |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPulled lam
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak met een scherp mes een kruispatroon in het vet van de lamschouder.
- Mix de kruiden (zonder de munt) samen met de zeste en de boter. Wrijf de lamsbout er zorgvuldig mee in.
- Verwarm de oven voor op hoge temperatuur (220°C). Schuif de bout erin en zet onmiddellijk lager, op 140°C.
- Bak de lamsbout 7 uur, tot hij compleet van zijn bout afvalt.
- Halveer de tomaten en leg ze samen met de knoflookbol op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schenk er wat olijfolie overheen en schuif ze bij de lamsbout in de oven gedurende 30 minuutjes.
- Haal de teentjes look uit de knoflookbol, plet ze met een vork en meng ze onder de tomaten.
- Schraap het vlees van het bot. Serveer het geheel met frisse sla, verse muntblaadjes en gebakken tortillawraps.