Pulled lam

Pulled lam
MoeilijkheidGemiddeld
Koken7:00 u

Voorbereiding

  1. Maak met een scherp mes een kruispatroon in het vet van de lamschouder.

  2. Mix de kruiden (zonder de munt) samen met de zeste en de boter. Wrijf de lamsbout er zorgvuldig mee in.

  3. Verwarm de oven voor op hoge temperatuur (220°C). Schuif de bout erin en zet onmiddellijk lager, op 140°C.

  4. Bak de lamsbout 7 uur, tot hij compleet van zijn bout afvalt.

  5. Halveer de tomaten en leg ze samen met de knoflookbol op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schenk er wat olijfolie overheen en schuif ze bij de lamsbout in de oven gedurende 30 minuutjes.

  6. Haal de teentjes look uit de knoflookbol, plet ze met een vork en meng ze onder de tomaten.

  7. Schraap het vlees van het bot. Serveer het geheel met frisse sla, verse muntblaadjes en gebakken tortillawraps.