De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pulled lam

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamsbouten Lamsbout1
Witte peper Witte peper
Tijm Tijm
(verse)
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 tl tl
Korianderzaad met peper Korianderzaad met peper2 tl tl
Rozemarijn Rozemarijn
(gedroogde)
3 el el
geraspte schil van sinaasappel geraspte schil van sinaasappel2 stukken stuk
Boter Boter
(zachte)
100 g g
Tomaten Tomaat1,5 kg kg
Bollen knoflook Bol knoflook1
Olijfolie Olijfolie3 el el
Gemengde sla Gemengde sla
Munt Munt
Tortilla-wraps Tortilla-wrap

Pulled lam

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

7:00 u.
(56)

Bereiding

  1. Maak met een scherp mes een kruispatroon in het vet van de lamschouder.
  2. Mix de kruiden (zonder de munt) samen met de zeste en de boter. Wrijf de lamsbout er zorgvuldig mee in.
  3. Verwarm de oven voor op hoge temperatuur (220°C). Schuif de bout erin en zet onmiddellijk lager, op 140°C.
  4. Bak de lamsbout 7 uur, tot hij compleet van zijn bout afvalt.
  5. Halveer de tomaten en leg ze samen met de knoflookbol op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schenk er wat olijfolie overheen en schuif ze bij de lamsbout in de oven gedurende 30 minuutjes.
  6. Haal de teentjes look uit de knoflookbol, plet ze met een vork en meng ze onder de tomaten.
  7. Schraap het vlees van het bot. Serveer het geheel met frisse sla, verse muntblaadjes en gebakken tortillawraps.