De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pulled turkey taartjes met veenbessensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kalkoenen Kalkoen
(dijbillen )
800 g g
Rode uien Rode ui
(in halve ringen)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Bruine suiker Bruine suiker2,5 el el
Azijn Azijn75 ml ml
Ketchup Ketchup200 ml ml
Water Water100 ml ml
Gedroogde tijm Gedroogde tijm2 tl tl
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg2
Veenbessensaus Veenbessensaus250 g g
Eieren Ei
(losgeklopt )
1
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Pulled turkey taartjes met veenbessensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:25 u.
(25)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de kalkoendijen op smaak met het paprikapoeder, peper en zout en bak ze rondom bruin in boter. Haal ze uit de pan en leg ze in een braadslede.
  2. Bak de ui met de geperste look in dezelfde pan glazig. Voeg de ketchup, azijn, water en de bruine suiker toe. Meng alles door elkaar en breng tegen het kookpunt aan. Roer tot de suiker is opgelost. Giet de saus over de kippendijen en dek af met aluminiumfolie.  Zet 1 uur in de oven. 
  3. Bekleed ondertussen 4 taartvormpjes van 15 cm doorsnede met het kruimeldeeg. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul met wat steunvulling. Bak de taartjes 15 minuten blind in de oven. Haal er vervolgens de vulling uit en bak ze in 10 minuten knapperig. Haal met een vormpje sterretjes uit het resterende deeg. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en zet 10 minuten mee in de oven.
  4. Verwarm de cranberrysaus. Haal de kippendijen uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng goed onder het braadvocht.
  5. Schep een bodempje veenbessensaus in elk taartvormpje.  Vul verder aan met de pulled turkey en werk af met de sterren.