
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vellen kruimeldeeg Vel kruimeldeeg | 1 | |
Eieren Ei | 3 | |
Bruine suiker Bruine suiker | 170 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 12 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1 tl tl | |
Pompoenen
Pompoen (in blokjes) | 350 g g | |
Appels
Appel (in blokjes) | 1 | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 125 ml ml | |
Koffiemelk Koffiemelk | 125 ml ml | |
Speculaaskoekjes
Speculaaskoekje (verkruimeld) | 4 | |
Boter Boter | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPumpkin pie
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de pompoenblokjes met de appelblokjes goudbruin en gaar in hete boter. Schep regelmatig om. Stamp tot puree en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg in een taartvorm. Duw de randen aan en verwijder het overtollige deeg. Klop de eieren met de bruine suiker en vanillesuiker luchtig tot de suiker is opgelost. Voeg het nootmuskaat, de pompoenpuree, de room en de koffiemelk toe en klop flink door. Giet het beslag in de taartvorm en zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak de taart nog eens 50 minuten verder.
- Laat de taart op kamertemperatuur afkoelen en zet daarna in de koelkast om volledig af te koelen. Bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes.
Serveertip: Lekker met wat opgeklopte slagroom en/of een bolletje vanilleijs.