
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (bloemig) | 300 g g | |
Spruitjes Spruitjes | 600 g g | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 2 el el | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Hazelnoten
Hazelnoot (gehakt) | 50 g g | |
Boter Boter | ||
Melk Melk | 70 ml ml | |
Roomkaas Roomkaas | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPureetorentje met spruitjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Fruit de sjalotten in boter.
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Doet hetzelfde met de spruitjes. Giet de spruitjes af, stamp ze grof en meng er de sjalot en roomkaas door. Kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen en roer er de melk, bieslook en een klontje boter onder. Kruid met peper en zout.
- Leg een metalen ring op een bord. Schep er een laagje aardappelpuree in en schep daarop een laagje spruitjespuree. Haal voorzichtig de metalen ring weg. Garneer met hazelnoten.
TIP: Lekker bij een stukje hindefilet.