De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pureetorentje met spruitjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(bloemig)
300 g g
Spruitjes Spruitjes600 g g
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Hazelnoten Hazelnoot
(gehakt)
50 g g
Boter Boter
Melk Melk70 ml ml
Roomkaas Roomkaas3 el el
Peper Peper
Zout Zout

Pureetorentje met spruitjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(5)

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Fruit de sjalotten in boter.
  2. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Doet hetzelfde met de spruitjes. Giet de spruitjes af, stamp ze grof en meng er de sjalot en roomkaas door. Kruid met peper en zout. Pureer de aardappelen en roer er de melk, bieslook en een klontje boter onder. Kruid met peper en zout.
  3. Leg een metalen ring op een bord. Schep er een laagje aardappelpuree in en schep daarop een laagje spruitjespuree. Haal voorzichtig de metalen ring weg. Garneer met hazelnoten.

TIP: Lekker bij een stukje hindefilet.