De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quatre-quarts cake met fruit

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het beslag

Eieren Ei4
Suiker Suiker250 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel250 g g
Boter Boter
(gesmolten)
250 g g

Voor de afwerking

Mascarpone Mascarpone250 ml ml
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)125 ml ml
Vanillesuiker Vanillesuiker2 el el
Vers fruit Vers fruit
(bosbessen, braambessen, aardbeien)

Quatre-quarts cake met fruit

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak het beslag: Kluts de eieren en meng er de suiker onder tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en klop goed door. Zeef de bloem en roer onder het beslag. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en zet 50 minuten in de oven.
  3. Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de vanillesuiker op en spatel er de mascarpone onder. Smeer hiervan een laagje op de ene helft van de cake. Plaats er de andere helft op. Smeer ook bovenaan het mascarponemengsel en werk af met het vers fruit.

TIP: Combineer verschillende soorten fruit.