De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quesadilla’s met zelfgemaakte guacamole

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de guacamole

Avocado's Avocado2
Tomaten Tomaat2
Limoenen Limoen1
Uien Ui1
Olijfolie Olijfolie
Koriander Koriander
Cayennepeper Cayennepeper

Voor de quesadilla's

Tortilla-wraps Tortilla-wrap2
Lente-uitjes Lente-ui
Rode paprika's Rode paprika1
Kaas Kaas300 g g

Quesadilla’s met zelfgemaakte guacamole

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(17)

Bereiding

Voor de guacamole:

  1. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een potje. Plet het geheel met een vork. Voeg meteen het sap van een halve limoen toe, zodat het niet verkleurt.
  2. Snipper een halve ui fijn, snijd de tomaten in vier partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in fijne blokjes.
  3. Hak een deel van de koriander fijn en voeg die toe die naar smaak. Voeg alles samen met wat olijfolie toe aan het avocadomengsel. Kruid af met peper, zout, een mespunt cayennepeper en limoensap.

Voor de quesadilla's:

  1. Neem een grote mengkom. Rasp de kaas en doe hem in de kom. Snijd een bussel lente-ui en de rode paprika fijn.
  2. Meng dit onder de geraspte kaas. Hak ook de koriander fijn en voeg hem, samen met een mespunt cayennepeper, toe aan het geheel.
  3. Neem de wraps, beleg de helft van de oppervlakte rijkelijk met het kaasmengsel en vouw ze dicht.
  4. Zet een koekenpan op een matig vuur en leg de quesadilla’s erin. Bak elke zijde twee minuten tot de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de quesadilla’s op een groot bord met in het midden een potje guacamole. Je kan de quesadillavulling nog lekkerder maken met bijvoorbeeld stukjes gebakken kip of varken.

ONZE WIJNTIP: Visigodo Verdejo, 2015