
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zoete aardappelen
Zoete aardappel (groot formaat, geschild, in schijfjes) | 2 | |
Bladspinazie Bladspinazie | 300 g g | |
Champignons
Champignons (in partjes) | 250 g g | |
Rode uien
Rode ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Walnoten
Walnoten (grof gehakt) | 75 g g | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 75 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuiche met bodem van zoete aardappel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Hussel de aardappelschijfjes met enkele eetlepels olijfolie. Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met zoete aardappel. Leg de schijfjes dakpansgewijs over elkaar. Zet 15 minuten in de oven.
- Fruit de ui ondertussen in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en laat even meebakken. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken.
- Klop de eieren los in een kom en voeg de spinazie met de champignons, de kaas, de walnoten en de oregano toe. Kruid met peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de bodem van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nog eens 35 minuten in de oven.
TIP: Lekker met een groene sla.