De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche met bodem van zoete aardappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel
(groot formaat, geschild, in schijfjes)
2
Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Champignons Champignons
(in partjes)
250 g g
Rode uien Rode ui
(fijngesnipperd)
1
Walnoten Walnoten
(grof gehakt)
75 g g
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze75 g g
Eieren Ei4
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Quiche met bodem van zoete aardappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Hussel de aardappelschijfjes met enkele eetlepels olijfolie. Vet een ronde ovenschaal in met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten van de schaal met zoete aardappel. Leg de schijfjes dakpansgewijs over elkaar. Zet 15 minuten in de oven.
  2. Fruit de ui ondertussen in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en laat even meebakken. Doe er de spinazie in delen bij en laat slinken.
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de spinazie met de champignons, de kaas, de walnoten en de oregano toe. Kruid met peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven en vul de bodem van zoete aardappel met het spinaziemengsel. Zet de ovenschaal nog eens 35 minuten in de oven.

TIP: Lekker met een groene sla.