De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche met peer en gorgonzola

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Peren Peer
(Conference & geschild, in partjes)
2
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Champignons Champignons
(gemengde, in stukjes )
200 g g
Ricotta Ricotta200 g g
Magere yoghurt Magere yoghurt100 ml ml
Eieren Ei2
Gorgonzola Gorgonzola200 g g
Walnoten Walnoten
(gehakt)
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Quiche met peer en gorgonzola

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(210)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  2. Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in met een vork, bedek het met bakpapier en vul het met gedroogde bonen, dit heet blind bakken. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  3. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Verdeel de partjes peer over de taartbodem en schep er het sjalot-champignonmengsel op.
  4. Verkruimel er de gorgonzola en een handvol walnoten over. Klop de ricotta los met de eieren en de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet het ricottamengsel over de taart. Strooi er wat verse tijm over en zet 25 minuten in de oven. Lekker met een groene sla.

TIP: Voeg er kleine stukjes spek aan toe!