
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Peren
Peer (Conference & geschild, in partjes) | 2 | ||
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | ||
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | |||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | ||
Champignons
Champignons (gemengde, in stukjes ) | 200 g g | ||
Ricotta Ricotta | 200 g g | ||
Magere yoghurt Magere yoghurt | 100 ml ml | ||
Eieren Ei | 2 | ||
Gorgonzola Gorgonzola | 200 g g | ||
Walnoten
Walnoten (gehakt) | |||
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listQuiche met peer en gorgonzola
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee.
- Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in met een vork, bedek het met bakpapier en vul het met gedroogde bonen, dit heet blind bakken. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
- Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Verdeel de partjes peer over de taartbodem en schep er het sjalot-champignonmengsel op.
- Verkruimel er de gorgonzola en een handvol walnoten over. Klop de ricotta los met de eieren en de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet het ricottamengsel over de taart. Strooi er wat verse tijm over en zet 25 minuten in de oven. Lekker met een groene sla.
TIP: Voeg er kleine stukjes spek aan toe!