De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche met Roquefort, appel en walnoot

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Roquefort Roquefort150 g g
Appels Appel2
Walnoten Walnoten50 g g
Eieren Ei4
Kookroom Kookroom3 dl dl

Quiche met Roquefort, appel en walnoot

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de appels in dunne partjes en laat ze even met een klein scheutje water garen in een pot met deksel. Zorgt ervoor dat de stukken nog heel blijven.
  2. Hak de walnoten in grove stukken en breek de roquefort in kleine stukjes.
  3. Meng de eieren en de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Gebruik niet te veel zout, want de roquefort geeft ook zout af.
  4. Beleg een taartvorm met het bladerdeeg. Doe er de gehakte walnoten en de appelpartjes in en overgiet met de room en de eieren. Strooi er de roquefort over en bak in de oven op 180 °C gedurende 40 tot 50 minuten.