De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche met spek en champignons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
200 g g
Champignons Champignons300 g g
Eieren Ei4
Kookroom Kookroom3 dl dl
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler100 g g

Quiche met spek en champignons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in een klontje boter in de pan. Kruid met peper en zout naar smaak.
  2. Snijd het ontbijtspek in fijne reepjes.
  3. Meng de eieren en de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Gebruik niet te veel zout, want het ontbijtspek geeft ook zout af.
  4. Beleg een taartvorm met het bladerdeeg. Doe er het ontbijtspek en de champignons in en overgiet met de room en de eieren. Strooi er gemalen kaas over en bak in de oven op 180 °C gedurende 40 tot 50 minuten.