
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 200 g g | |
Bladspinazie Bladspinazie | 450 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 250 g g | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 110 g g | |
Kookroom Kookroom | 20 cl cl | |
Eieren Ei | 4 | |
Boter Boter | 20 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuiche met spinazie, spek en kerstomaat
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd het spek in reepjes en bak ze in een klontje boter. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Stoof de spinazie en kruid met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.
- Snijd de kerstomaatjes doormidden.
- Meng de eieren en room en kruid met peper en zout.
- Beleg de taartvorm met het bladerdeeg (laat het papier eraan). Doe er de spinazie, spek en kerstomaatjes in en overgiet met de room en eieren. Strooi er de geraspte kaas over en bak in de oven op 180 °C gedurende 35 à 40 minuten.