De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quiche met spinazie, spek en kerstomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
200 g g
Bladspinazie Bladspinazie450 g g
Kerstomaten Kerstomaat250 g g
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler110 g g
Kookroom Kookroom20 cl cl
Eieren Ei4
Boter Boter20 g g
Peper Peper
Zout Zout

Quiche met spinazie, spek en kerstomaat

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(7)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd het spek in reepjes en bak ze in een klontje boter. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Stoof de spinazie en kruid met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.
  4. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  5. Meng de eieren en room en kruid met peper en zout.
  6. Beleg de taartvorm met het bladerdeeg (laat het papier eraan). Doe er de spinazie, spek en kerstomaatjes in en overgiet met de room en eieren. Strooi er de geraspte kaas over en bak in de oven op 180 °C gedurende 35 à 40 minuten.