De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quinoaballetjes in groentecurry

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de balletjes

Quinoa Quinoa200 g g
Erwten Erwten
(diepgevroren)
150 g g
Mozzarella Mozzarella
(klein gesneden)
125 g g
Eieren Ei1
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
1 el el
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de curry

Currypoeder Currypoeder2 el el
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Kookroom Kookroom1 dl dl
Groentebouillon Groentebouillon3,5 dl dl
Bloemkolen Bloemkool
(in roosjes)
0,5
Bladspinazie Bladspinazie
(diepgevroren)
200 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Quinoaballetjes in groentecurry

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(16)

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de bloemkool, de spinazie en het currypoerder toe en roer alles goed om. Schenk er de bouillon en de room bij, kruid met peper en zout. Laat de saus 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.
  3. Giet de quinoa af en laat wat afkoelen. Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Doe ze, samen met de helft van de quinoa, de bloem, het ei, de peterselie, de mozzarella en peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pasta.
  4. Doe de pasta in een kom en meng er de rest van de quinoa onder. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
  5. Leg de balletjes in de currysaus en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.