Quinoaballetjes in groentecurry

Quinoaballetjes in groentecurry
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de bloemkool, de spinazie en het currypoerder toe en roer alles goed om. Schenk er de bouillon en de room bij, kruid met peper en zout. Laat de saus 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.

  3. Giet de quinoa af en laat wat afkoelen. Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Doe ze, samen met de helft van de quinoa, de bloem, het ei, de peterselie, de mozzarella en peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pasta.

  4. Doe de pasta in een kom en meng er de rest van de quinoa onder. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.

  5. Leg de balletjes in de currysaus en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.