Quinoaburger met zoete aardappelpuree & krokante uiringen

Quinoaburger met zoete aardappelpuree & krokante uiringen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Leg de uien 30 minuten in ijswater, zo worden ze extra krokant.

  2. Maak een beslag van de bloem, bakpoeder, melk, ei, zonnebloemolie en een snuf zout. Laat 15 minuten rusten.

  3. Mix de peterselie glad met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Haal door een zeef en zet koel.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Fruit het sjalotje in olijfolie glazig. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 minuten mee bakken. Blus met een scheutje water en verbrokkel er het bouillonblokje bij. Zet het deksel op de pan en laat in 15 minuten garen. Schep daarna alles in een blender. Giet er de room bij en mix glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

  5. Bak de quinoaburgers in olijfolie.

  6. Dep de ui-ringen droog en haal ze door het beslag. Bak ze in olijfolie goudbruin en krokant.

  7. Schep een mooie toef aardappelpuree op elk bord. Leg er een quinoaburger op en verdeel er de uiringen en rucola over. Werk af met verbrokkelde feta en de peterselieolie.