De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Quinoaburger met zoete aardappelpuree & krokante uiringen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(in ringen van 1 cm )
2
Tarwebloem Tarwebloem75 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Eieren Ei
(losgeklopt )
1
Melk Melk125 ml ml
Zonnebloemolie Zonnebloemolie1 el el
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Zoete aardappelen Zoete aardappel2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd )
1
Kookroom Kookroom120 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Quinoaburgers Quinoaburger4
Feta Feta100 g g
Rucola Rucola
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Quinoaburger met zoete aardappelpuree & krokante uiringen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Leg de uien 30 minuten in ijswater, zo worden ze extra krokant.
  2. Maak een beslag van de bloem, bakpoeder, melk, ei, zonnebloemolie en een snuf zout. Laat 15 minuten rusten.
  3. Mix de peterselie glad met een flinke scheut olijfolie, peper en zout. Haal door een zeef en zet koel.
  4. Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Fruit het sjalotje in olijfolie glazig. Voeg de aardappelblokjes toe en laat 5 minuten mee bakken. Blus met een scheutje water en verbrokkel er het bouillonblokje bij. Zet het deksel op de pan en laat in 15 minuten garen. Schep daarna alles in een blender. Giet er de room bij en mix glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Bak de quinoaburgers in olijfolie.
  6. Dep de ui-ringen droog en haal ze door het beslag. Bak ze in olijfolie goudbruin en krokant.
  7. Schep een mooie toef aardappelpuree op elk bord. Leg er een quinoaburger op en verdeel er de uiringen en rucola over. Werk af met verbrokkelde feta en de peterselieolie.