De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ravioli met geitenkaas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Appels Appel1
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet3
Gember Gember1 cm cm
Olijfolie Olijfolie1 el el
Groentebouillon Groentebouillon400 ml ml
Appelsap Appelsap100 ml ml
Tijm Tijm1 takjes takje
Laurier Laurier
(blad)
1
Kookroom Kookroom150 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Geitenkaasjes met honing Geitenkaas met honing150 g g
Ravioli Ravioli
(met honing en pecorino)
250 g g
Rucola Rucola
Platte peterselie Platte peterselie takjes takje
Honing Honing
Pecorino Pecorino

Ravioli met geitenkaas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(18)

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de ui en de appel en snij beide in stukjes. Snij 2/3 van de rode bieten eveneens in stukjes en hak de gember fijn.
  2. Verhit een ruime pan of kookpot met een beetje olijfolie en stoof de ui met de appel, rode biet en gember op een zacht vuurtje glazig. Voeg de groentebouillon en het appelsap toe. Breng verder op smaak met tijm en laurier en laat het vocht voor de helft reduceren.
  3. Verwijder tijm en laurier en mix de saus glad. Voeg de room toe en haal de saus indien nodig door een zeef. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Kook de ravioli gaar en meng met de saus. Snij het overige rode bietje in fijne blokjes.
  5. Serveer met verse rucola, geitenkaas, wat bladpeterselie en enkele blokjes rode biet. Werk verder af met een beetje olijfolie, honing, balsamicocreme en pecorino of parmezaan.