De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rib eye chimichurri

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rib eye Rib eye
(Ierse)
640 g g
Krielaardappelen Krielaardappel
(in partjes)
600 g g
Tomaten Tomaat
(grote)
4
Peterselie Peterselie
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden8 g g
Paneermeel Paneermeel20 g g
Olijfolie Olijfolie

Voor de chimichurri

Peterselie Peterselie10 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano5 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
2
Puntpaprikas Puntpaprika
(in blokjes)
1
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden2 el el
Olijfolie Olijfolie100 ml ml
Azijn Azijn50 ml ml

Rib eye chimichurri

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(22)

Bereiding

  1. Verwarm de oven en friteuse voor op 180°C.
  2. Kook de krieltjes gaar en frituur daarna krokant in de friteuse. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de tomaten doormidden en bestrooi met de peterselie, hot & spicy kruiden en broodkruim. Besprenkel met olijfolie en scghuif 15 minuten in de oven.
  4. Meng alle ingrediënten voor de chimicurri en werk af met de olijfolie en azijn.
  5. Haal de rib eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf in met olijfolie. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak aan beide zijden 1 minuut. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  6. Werk de ribe eye af met de chimicurri. Serveer met de wedges en oventomaten.