Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rib eye
Rib eye (Ierse) | 640 g g | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (in partjes) | 600 g g | |
Tomaten
Tomaat (grote) | 4 | |
Peterselie Peterselie | ||
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden | 8 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 20 g g | |
Olijfolie Olijfolie |
Voor de chimichurri
Peterselie Peterselie | 10 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 5 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Puntpaprikas
Puntpaprika (in blokjes) | 1 | |
Hot & spicy kruiden Hot & spicy kruiden | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | 100 ml ml | |
Azijn Azijn | 50 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRib eye chimichurri
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven en friteuse voor op 180°C.
- Kook de krieltjes gaar en frituur daarna krokant in de friteuse. Kruid met peper en zout.
- Snij de tomaten doormidden en bestrooi met de peterselie, hot & spicy kruiden en broodkruim. Besprenkel met olijfolie en scghuif 15 minuten in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de chimicurri en werk af met de olijfolie en azijn.
- Haal de rib eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf in met olijfolie. Laat een grillpan heet worden en leg het vlees in de pan. Bak aan beide zijden 1 minuut. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
- Werk de ribe eye af met de chimicurri. Serveer met de wedges en oventomaten.