De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ricottaballetjes met spek en tijm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ricotta Ricotta500 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas80 g g
Tarwebloem Tarwebloem500 g g
Limoenen Limoen1
Sjalotten Sjalot1
Boter Boter100 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Gerookt spek Gerookt spek
(blokjes)
250 g g
Tijm Tijm
Rucola Rucola
Peper Peper
Zout Zout

Ricottaballetjes met spek en tijm

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(3)

Bereiding

  1. Laat de ricotta goed uitlekken. Meng met de geraspte parmezaan, 3/5 van de bloem en de geraspte schil van de limoen. Kruid met peper en zout. Rol middelgrote balletjes van het ricottamengsel. Wentel in de rest van de bloem, laat rusten en herhaal. Laat de ricottaballetjes ten slotte 2 uur rusten in de bloem.
  2. Snipper de sjalot en fruit in de boter en olijfolie. Voeg de spekblokjes en een handvol tijm toe en laat meebakken. Doe er ten slotte enkele handjes rucola bij. Kruid met peper en zout.
  3. Kook intussen de ricottaballetjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en meng met de saus. Serveer meteen.

ONZE WIJNTIP: Patio, Gris de Grenache, Pays d'Oc (IGP), 2015