
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ricotta Ricotta | 500 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 80 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 500 g g | |
Limoenen Limoen | 1 | |
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Boter Boter | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 250 g g | |
Tijm Tijm | ||
Rucola Rucola | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRicottaballetjes met spek en tijm
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat de ricotta goed uitlekken. Meng met de geraspte parmezaan, 3/5 van de bloem en de geraspte schil van de limoen. Kruid met peper en zout. Rol middelgrote balletjes van het ricottamengsel. Wentel in de rest van de bloem, laat rusten en herhaal. Laat de ricottaballetjes ten slotte 2 uur rusten in de bloem.
- Snipper de sjalot en fruit in de boter en olijfolie. Voeg de spekblokjes en een handvol tijm toe en laat meebakken. Doe er ten slotte enkele handjes rucola bij. Kruid met peper en zout.
- Kook intussen de ricottaballetjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en meng met de saus. Serveer meteen.
ONZE WIJNTIP: Patio, Gris de Grenache, Pays d'Oc (IGP), 2015