Ricottaballetjes met spek en tijm

Ricottaballetjes met spek en tijm
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Laat de ricotta goed uitlekken. Meng met de geraspte parmezaan, 3/5 van de bloem en de geraspte schil van de limoen. Kruid met peper en zout. Rol middelgrote balletjes van het ricottamengsel. Wentel in de rest van de bloem, laat rusten en herhaal. Laat de ricottaballetjes ten slotte 2 uur rusten in de bloem.

  2. Snipper de sjalot en fruit in de boter en olijfolie. Voeg de spekblokjes en een handvol tijm toe en laat meebakken. Doe er ten slotte enkele handjes rucola bij. Kruid met peper en zout.

  3. Kook intussen de ricottaballetjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water met een schuimspaan en meng met de saus. Serveer meteen.

  4. ONZE WIJNTIP: Patio, Gris de Grenache, Pays d'Oc (IGP), 2015