
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (op kamertemperatuur + extra voor het invetten van de bakvorm) | 125 g g | ||
Suiker Suiker | 150 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 1 tl tl | ||
Sinaasappels
Sinaasappel (geraspte schil) | 1 | ||
Eieren
Ei (op kamertemperatuur) | 3 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 150 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 el el | ||
Ricotta
Ricotta (op kamertemperatuur) | 250 g g | ||
Hazelnoten Hazelnoot | 40 g g | ||
Gesuikerde eitjes Gesuikerde eitjes | 100 g g | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRicottacake met suikereitjes en hazelnoten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de boter, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker, het snufje zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem en het bakpoeder onder het ricottamengsel. Schep er de gehakte hazelnoten en 2/3de van de gesuikerde eitjes door.
- Giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven.
- Leg er net voor het serveren de resterende eitjes op en strooi er wat fijne suiker over.