De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ricottacake met suikereitjes en hazelnoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(op kamertemperatuur + extra voor het invetten van de bakvorm)
125 g g
Suiker Suiker150 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker1 tl tl
Sinaasappels Sinaasappel
(geraspte schil)
1
Eieren Ei
(op kamertemperatuur)
3
Tarwebloem Tarwebloem150 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 el el
Ricotta Ricotta
(op kamertemperatuur)
250 g g
Hazelnoten Hazelnoot40 g g
Gesuikerde eitjes Gesuikerde eitjes100 g g
Zout Zout

Ricottacake met suikereitjes en hazelnoten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Doe de boter, de ricotta, de suiker, de vanillesuiker, het snufje zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem en het bakpoeder onder het ricottamengsel. Schep er de gehakte hazelnoten en 2/3de van de gesuikerde eitjes door.
  3. Giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven.
  4. Leg er net voor het serveren de resterende eitjes op en strooi er wat fijne suiker over.