De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ricottataartjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het deeg:

Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
100
Eieren Ei1
Eidooiers Eidooier1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de vulling:

Ricotta Ricotta500 g g
Eieren Ei1
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
50 g g
Basilicum Basilicum
(fijngesneden)
bosjes bosje
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat
(fijngesneden)
120 g g
Peper Peper
Zout Zout
Gemengde sla Gemengde sla100 g g

Ricottataartjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(52)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg met koude handen. Rol tot een bal, wikkel in folie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de vulling. Vet 4 taartvormpjes in. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad.
  3. Bekleed elk taartvormpje (15 cm doorsnede)met het deeg. Vul met het ricottamengsel en zet 25 minuten in de oven. Serveer warm of koud met de gemengde sla.