
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen Wortel | 200 g g | ||
Preistengels
Preistengel (klein formaat) | 1 | ||
Selder Selder | 125 g g | ||
Rijst Rijst | 150 g g | ||
Water Water | 400 ml ml | ||
Erwten Erwten | 100 g g | ||
Kalkoenlapjes Kalkoenlapje | 500 g g | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 2 tl tl | ||
Citroenen Citroen | 0,25 | ||
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 25 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRijst met groenten en kalkoenreepjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de prei en de selder en snijd ze in fijne stukjes. Doe de groenten en de rijst in het kokend gezouten water en laat ca. 20 minuten garen met deksel op een laag vuur. Voeg na 15 minuten de erwten toe en laat deze meegaren.
- Spoel de kalkoenlapjes en dep ze droog. Sla de lapjes plat en snijd ze in kleine reepjes. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een antikleefpan en laat de kalkoenreepjes daarin 2 tot 3 minuten langs elke kant bakken.
- Spoel de citroen onder warm water en rasp voorzichtig de schil. Meng de geraspte schil met de peterselie. Strooi dit over de rijst met de kalkoenreepjes en dien op.