De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rijst met groenten en kalkoenreepjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Wortelen Wortel200 g g
Preistengels Preistengel
(klein formaat)
1
Selder Selder125 g g
Rijst Rijst150 g g
Water Water400 ml ml
Erwten Erwten100 g g
Kalkoenlapjes Kalkoenlapje500 g g
Zonnebloemolie Zonnebloemolie2 tl tl
Citroenen Citroen0,25
Peterselie Peterselie
(gehakt)
25 g g
Peper Peper
Zout Zout

Rijst met groenten en kalkoenreepjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(2)

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de prei en de selder en snijd ze in fijne stukjes. Doe de groenten en de rijst in het kokend gezouten water en laat ca. 20 minuten garen met deksel op een laag vuur. Voeg na 15 minuten de erwten toe en laat deze meegaren.
  2. Spoel de kalkoenlapjes en dep ze droog. Sla de lapjes plat en snijd ze in kleine reepjes. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een antikleefpan en laat de kalkoenreepjes daarin 2 tot 3 minuten langs elke kant bakken.
  3. Spoel de citroen onder warm water en rasp voorzichtig de schil. Meng de geraspte schil met de peterselie. Strooi dit over de rijst met de kalkoenreepjes en dien op.