Rijst met groenten en kalkoenreepjes

Rijst met groenten en kalkoenreepjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de prei en de selder en snijd ze in fijne stukjes. Doe de groenten en de rijst in het kokend gezouten water en laat ca. 20 minuten garen met deksel op een laag vuur. Voeg na 15 minuten de erwten toe en laat deze meegaren.

  2. Spoel de kalkoenlapjes en dep ze droog. Sla de lapjes plat en snijd ze in kleine reepjes. Kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een antikleefpan en laat de kalkoenreepjes daarin 2 tot 3 minuten langs elke kant bakken.

  3. Spoel de citroen onder warm water en rasp voorzichtig de schil. Meng de geraspte schil met de peterselie. Strooi dit over de rijst met de kalkoenreepjes en dien op.