
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Quinoa Quinoa | 250 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Kastanjechampignons
Kastanjechampignons (in plakjes) | 200 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 200 g g | |
Peterselie Peterselie | bosjes bosje | |
Muntblaadjes Muntblaadje | ||
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 blokjes blokje | |
Water
Water (heet) | 500 ml ml | |
Mascarpone Mascarpone | 100 g g | |
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 30 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto van quinoa met paddenstoelen en prinsessenboontjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Halveer de prinsessenboontjes en verwijder het harde uiteinde. Bak de helft van de look in olijfolie zacht.Voeg de champignons en boontjes toe en bak beetgaar. Kruid met peper en zout. Hou warm.Stoof het sjalotje met het resterende teentje look in olijfolie glazig. Voeg de quinoa toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn toe en laatde alcohol verdampen.
- Voeg nu in delen en al roerend de bouillon toe. Voeg telkens wat bouillon toe als het vocht bijna opgedroogd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.Proef regelmatig of de quinoa gaar is. Mix ondertussen de verse kruiden met een flinke scheut olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
- Schep de kaas en mascarpone onder de risotto. Roer er ook voorzichtigde groenten onder. Schep de risotto op de borden, bedruppel met de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over.