De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rode bietenburger met avocado en feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet200 g g
Linzen Linzen
(uit blik)
400 g g
Havermoutvlokken Havermoutvlokken200 g g
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Eieren Ei2
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Pistolets Pistolet
(volkoren)
4
Avocado's Avocado
(in plakjes)
1
Feta Feta
(in plakjes)
200 g g
Veldsla Veldsla75 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Zout Zout

Rode bietenburger met avocado en feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(19)

Bereiding

  1. Snij de rode bieten klein. Doe de bieten samen met de ui, de look, de linzen, het basilicum, de eieren en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met de cayennepeper en het zout en laat 30 minuten rusten.
  2. Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
  3. Snijd de broodjes open. Beleg ze met wat veldsla, de bietenburger, plakjes avocado, plakjes feta en opnieuw wat veldsla. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Serveer meteen.