
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet | 200 g g | |
Linzen
Linzen (uit blik) | 400 g g | |
Havermoutvlokken Havermoutvlokken | 200 g g | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Eieren Ei | 2 | |
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Pistolets
Pistolet (volkoren) | 4 | |
Avocado's
Avocado (in plakjes) | 1 | |
Feta
Feta (in plakjes) | 200 g g | |
Veldsla Veldsla | 75 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRode bietenburger met avocado en feta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de rode bieten klein. Doe de bieten samen met de ui, de look, de linzen, het basilicum, de eieren en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met de cayennepeper en het zout en laat 30 minuten rusten.
- Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
- Snijd de broodjes open. Beleg ze met wat veldsla, de bietenburger, plakjes avocado, plakjes feta en opnieuw wat veldsla. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Serveer meteen.