Rode bietenpannenkoekjes

Rode bietenpannenkoekjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Doe de bieten, de helft van de bananen en de eieren in de keukenrobot en blend tot een beslag. Schraap de zwarte zaadjes uit het vanillestokje en voeg dit samen met de bloem toe aan het beslag. Verhit 1/2 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 minuten. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag. Hou de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.

  2. Breek de chocolade in een kom en hou deze boven een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade al roerend.

  3. Serveer de pannenkoekjes met de gesmolten chocolade en het verse fruit.