De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rodebietensalade met ricotta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet1 - 2
Rode uien Rode ui1
Gemengde sla Gemengde sla50 g g
Kerstomaten Kerstomaat8
Ricotta Ricotta3 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Olijfolie Olijfolie
Citroenen Citroen1
Walnoten Walnoten
Pijnboompitten Pijnboompitten
Peper Peper
Zout Zout

Rodebietensalade met ricotta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

10 min.
(15)

Bereiding

  1. Snijd de rode bieten in plakjes van ½ cm en verdeel ze over een bord.
  2. Schil de ui en snijd deze in ringen of snippers. Verdeel dit over de rode biet.Kruid alles al een beetje af met peper en zout
  3. Leg enkele handjes gemengde sla in het midden en werk af met de in half gesneden kerstomaatjes. Giet eens scheutje olijfolie in een apart potje en meng met een teentje knoflook, citroensap en peper & zout. Overgiet de salade met dit mengsel.
  4. Werk af met de ricotta in het midden van de salade. Strooi enkele walnoten en pijnboompitten over de salade. Kruid alles goed af met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.

Recept geïnspireerd doorCarmen, Health Queen, in het kader vande Foodie Files. Lees hier meer!