De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Romig fazantstoofpotje met champignons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Fazantfilets Fazantfilet4 stukken stuk
Spek Spek
(gezouten)
8 sneetjes sneetje
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Selder Selder
(in blokjes)
2 stukken stuk
Preistengels Preistengel
(in ringen)
2 stukken stuk
Champignons Champignons250 g g
Kookroom Kookroom200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Sherry Sherry100 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Romig fazantstoofpotje met champignons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(126)

Bereiding

  1. Omwikkel elke fazantfilet met 2 plakjes spek. Zet eventueel vast met een prikker. Bak de fazantfilets in hete boter rondom bruin. Kruid met peper en zout. Haal ze daarna uit de pan.
  2. Halveer eventuele grote paddenstoelen. Voeg de selder, prei, paddenstoelen, tijm en bloem toe aan het achtergebleven bakvet en roerbak 1 minuut.
    Kruid met peper en zout.
  3. Blus de pan met de sherry en laat de alcohol verdampen. Giet er dan de room bij en breng op een zacht vuur aan de kook. Leg de fazantfilets terug
    in de pan, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 8 minuten verder garen.
    Lekker met kroketjes.