De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Romig pangasiuspannetje met lookpuree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Champignons Champignons
(in partjes)
500 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakte )
2 el el
Citroenen Citroen0,5
Aardappelen Aardappel800 g g
Kookroom Kookroom250 ml ml
Zure room Zure room3 el el
Mosterd Mosterd2 el el
Pangasiusfilets Pangasiusfilet4
Melk Melk100 ml ml
Boter Boter
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Tarwebloem Tarwebloem50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de groentebouillon :

Groentebouillon Groentebouillon0,5 blokjes blokje
Water Water250 ml ml

Romig pangasiuspannetje met lookpuree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(459)

Bereiding

  1. Pel 3 lookteentjes. Schil de aardappelen en kook ze, samen met de teentjes look, gaar in licht gezouten water.Kruid de vis met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de filets in boter aan beide zijden goudbruin.
  2. Haal de vis uit de pan.
  3. Bak de ui in het braadvocht van de vis zacht. Pers er het resterende teentje look bij. Voeg de champignonstoe en roerbak 5 minuten. Voeg de room, zure room en de mosterd toe. Pers er het sap van de citroen bij. Giet er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Leg de visfilets terug in de pan.
  4. Giet de aardappelen met de look af en stamp ze met de melk en een klont boter tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout.Serveer de puree bij de vis.