Romig pangasiuspannetje met lookpuree

Romig pangasiuspannetje met lookpuree
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Pel 3 lookteentjes. Schil de aardappelen en kook ze, samen met de teentjes look, gaar in licht gezouten water.Kruid de vis met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de filets in boter aan beide zijden goudbruin.

  2. Haal de vis uit de pan.

  3. Bak de ui in het braadvocht van de vis zacht. Pers er het resterende teentje look bij. Voeg de champignonstoe en roerbak 5 minuten. Voeg de room, zure room en de mosterd toe. Pers er het sap van de citroen bij. Giet er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Leg de visfilets terug in de pan.

  4. Giet de aardappelen met de look af en stamp ze met de melk en een klont boter tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout.Serveer de puree bij de vis.