
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Champignons
Champignons (in partjes) | 500 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakte ) | 2 el el | ||
Citroenen Citroen | 0,5 | ||
Aardappelen Aardappel | 800 g g | ||
Kookroom Kookroom | 250 ml ml | ||
Zure room Zure room | 3 el el | ||
Mosterd Mosterd | 2 el el | ||
Pangasiusfilets Pangasiusfilet | 4 | ||
Melk Melk | 100 ml ml | ||
Boter Boter | |||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 50 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de groentebouillon :
Groentebouillon Groentebouillon | 0,5 blokjes blokje | ||
Water Water | 250 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRomig pangasiuspannetje met lookpuree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel 3 lookteentjes. Schil de aardappelen en kook ze, samen met de teentjes look, gaar in licht gezouten water.Kruid de vis met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de filets in boter aan beide zijden goudbruin.
- Haal de vis uit de pan.
- Bak de ui in het braadvocht van de vis zacht. Pers er het resterende teentje look bij. Voeg de champignonstoe en roerbak 5 minuten. Voeg de room, zure room en de mosterd toe. Pers er het sap van de citroen bij. Giet er al roerend de bouillon bij. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Leg de visfilets terug in de pan.
- Giet de aardappelen met de look af en stamp ze met de melk en een klont boter tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout.Serveer de puree bij de vis.