
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 4 kg kg | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Citroenen
Citroen (uitgeperst) | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 4 | |
Uien Ui | 1 | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Tijm Tijm | 5 takjes takje | |
Peterselie Peterselie | 5 takjes takje | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRomige mosselpot met selder
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de mosselen schoon.
- Snipper de ui en snij de selder in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote diepe pan en bak de ui en de selder samen met de curry gedurende 2 minuten.
- Bind de tijm met de peterselie samen. Doe de mosselen met de kruiden in de pan. Giet er de wijn en het citroensap bij. Laat de mosselen afgedekt op hoog vuur opengaan. Schud regelmatig om.
- Schep de mosselen uit de pan en verwijder de kruiden. Laat het mosselvocht tot de helft inkoken. Giet er de room bij en kruid met peper en zout. Doe er de mosselen terug bij en laat nog even opwarmen. Verdeel over de borden.
TIP: Lekker met rijst, brood of frieten.