De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Romige mosselpot met selder

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Mosselen Mosselen4 kg kg
Kookroom Kookroom200 ml ml
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
4
Uien Ui1
Currypoeder Currypoeder1 el el
Tijm Tijm5 takjes takje
Peterselie Peterselie5 takjes takje
Olijfolie Olijfolie3 el el
Peper Peper
Zout Zout

Romige mosselpot met selder

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(10)

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon.
  2. Snipper de ui en snij de selder in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote diepe pan en bak de ui en de selder samen met de curry gedurende 2 minuten.
  3. Bind de tijm met de peterselie samen. Doe de mosselen met de kruiden in de pan. Giet er de wijn en het citroensap bij. Laat de mosselen afgedekt op hoog vuur opengaan. Schud regelmatig om.
  4. Schep de mosselen uit de pan en verwijder de kruiden. Laat het mosselvocht tot de helft inkoken. Giet er de room bij en kruid met peper en zout. Doe er de mosselen terug bij en laat nog even opwarmen. Verdeel over de borden.

TIP: Lekker met rijst, brood of frieten.