Romige ovenschotel met zalm en broccoli

Romige ovenschotel met zalm en broccoli
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Vewarm de oven voor op 220°C.

  2. Snij de zalm in plakjes. Snij ook de aardappelen in dunne plakjes. Snij de broccoli in roosjes en de ui in ringen. Blancheer de broccoli 5 minuten in gezouten water.

  3. Meng de roomkaas met de room.

  4. Beboter een ovenschaal en verdeel de aardappelplakjes over de bodem. Kruid met peper en zout. Verdeel er de zalm, ui en broccoli over. Giet het roommengsel over de zalm.

  5. Verdeel er de rest van de aardappelplakjes over. Verdeel er terug zalm, ui en broccoli over. Giet de overschot van het slagroommengsel over de broccoli.

  6. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 35 minuten in de oven. Serveer er een frisse sla bij.

  7. TIP: In plaats van broccoli kun je ook boontjes of erwtjes toevoegen.