De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Romige pasta met spinazie en spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Pasta Pasta500 g g
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Champignons Champignons500 g g
Bladspinazie Bladspinazie400 g g
Boter Boter20 g g
Spek Spek
(blokjes, gezouten)
400 g g
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Kookroom Kookroom200 ml ml
Citroenen Citroen0,5
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler150 g g
Peper Peper
Zout Zout

Romige pasta met spinazie en spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(20)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil en versnipper de ui en plet de teentjes knoflook. Snijd de champignons in kwartjes en was en zwier de spinazie droog.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een minuut verder alvorens ook de champignons aan de pan toe te voegen. Roerbak gedurende enkele minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het spek toe aan de pan. Roerbak opnieuw enkele minuten, draai het vuur iets lager en blus met de witte wijn. Laat eventjes uitkoken en voeg dan de room en spinazie toe. Kruid met peper en zout en laat enkele minuten pruttelen. Rasp er de zeste van ½ citroen overheen. Meng goed dooreen.
  4. Meng de saus onder de pasta en dien op met geraspte kaas.