
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Pasta Pasta | 500 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | |
Boter Boter | 20 g g | |
Spek
Spek (blokjes, gezouten) | 400 g g | |
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | |
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | |
Citroenen Citroen | 0,5 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 150 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRomige pasta met spinazie en spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Schil en versnipper de ui en plet de teentjes knoflook. Snijd de champignons in kwartjes en was en zwier de spinazie droog.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een minuut verder alvorens ook de champignons aan de pan toe te voegen. Roerbak gedurende enkele minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het spek toe aan de pan. Roerbak opnieuw enkele minuten, draai het vuur iets lager en blus met de witte wijn. Laat eventjes uitkoken en voeg dan de room en spinazie toe. Kruid met peper en zout en laat enkele minuten pruttelen. Rasp er de zeste van ½ citroen overheen. Meng goed dooreen.
- Meng de saus onder de pasta en dien op met geraspte kaas.