
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets
Zalmfilet (in repen) | 500 g g | ||
Gerookt spek Gerookt spek | 250 g g | ||
Zoete maïs Zoete maïs | 200 g g | ||
Aardappelen
Aardappel (geschild & in blokjes) | 500 g g | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 4 | ||
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | ||
Citroensap Citroensap | 1 el el | ||
Volle melk Volle melk | 1 l l | ||
Kookroom Kookroom | 200 ml ml | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | ||
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 1 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRomige zalmsoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een droge pan. Schep ze uit de pan. Doe de lente-uitjes, de maïs, de prei, de tijm en het knoflook in de pan en roerbak 5 minuten.
- Schenk er de melk en de room bij en breng tot aan het kookpunt. Voeg de aardappelen, de zalm en het spek toe en laat zachtjes sudderen tot de vis bijna gaar is.
- Breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met bieslook.