De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Romige zalmsoep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet
(in repen)
500 g g
Gerookt spek Gerookt spek250 g g
Zoete maïs Zoete maïs200 g g
Aardappelen Aardappel
(geschild & in blokjes)
500 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Citroensap Citroensap1 el el
Volle melk Volle melk1 l l
Kookroom Kookroom200 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Romige zalmsoep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(13)

Bereiding

  1. Kook de aardappelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Bak de spekreepjes krokant in een droge pan. Schep ze uit de pan. Doe de lente-uitjes, de maïs, de prei, de tijm en het knoflook in de pan en roerbak 5 minuten.
  2. Schenk er de melk en de room bij en breng tot aan het kookpunt. Voeg de aardappelen, de zalm en het spek toe en laat zachtjes sudderen tot de vis bijna gaar is.
  3. Breng de soep op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met bieslook.