
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rosbief
Rosbief (Belbeef) | 1600 g g | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | |||
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | ||
Platte peterselie Platte peterselie | |||
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 100 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | |||
Eidooiers Eidooier | 2 | ||
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | ||
Bloemkolen
Bloemkool (in roosjes) | 1 | ||
Broccoli's
Broccoli (in kleine roosjes) | 1 | ||
Rode paprika's
Rode paprika (in kleine blokjes) | 1 | ||
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | ||
Pommes duchesse Pommes duchesse | |||
Citroensap Citroensap | 3 cl cl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRosbief met kruidenkorst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de rosbief met peper en zout en schroei hem rondom dicht in olie.
- Leg de rosbief in een braadslee en zet 30 minuten in de oven.
- Hak de kruiden fijn. Meng ze onder de boter en voeg paneermeel en eidooiers toe.
- Haal het vlees uit de oven en verdeel er de kruidenmengeling over. Zet het vlees opnieuw 10 tot 15 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in porties in een blender en mix tot grove korrels.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 minuten meebakken. Schep er dan de bloemkool- en broccolicouscous bij en laat enkele minuten meebakken. Kruid met currypoeder, peper en zout. Breng verder op smaak met het citroensap en een scheutje olijfolie.
- Frituur de pommes duchesse goudbruin en serveer bij de rosbief en de groentecouscous.