De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rosbief met kruidenkorst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rosbief Rosbief
(Belbeef)
1600 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Platte peterselie Platte peterselie
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
100 g g
Paneermeel Paneermeel
Eidooiers Eidooier2
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
2
Bloemkolen Bloemkool
(in roosjes)
1
Broccoli's Broccoli
(in kleine roosjes)
1
Rode paprika's Rode paprika
(in kleine blokjes)
1
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Pommes duchesse Pommes duchesse
Citroensap Citroensap3 cl cl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Rosbief met kruidenkorst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de rosbief met peper en zout en schroei hem rondom dicht in olie.
  2. Leg de rosbief in een braadslee en zet 30 minuten in de oven.
  3. Hak de kruiden fijn. Meng ze onder de boter en voeg paneermeel en eidooiers toe.
  4. Haal het vlees uit de oven en verdeel er de kruidenmengeling over. Zet het vlees opnieuw 10 tot 15 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in porties in een blender en mix tot grove korrels.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 minuten meebakken. Schep er dan de bloemkool- en broccolicouscous bij en laat enkele minuten meebakken. Kruid met currypoeder, peper en zout. Breng verder op smaak met het citroensap en een scheutje olijfolie.
  7. Frituur de pommes duchesse goudbruin en serveer bij de rosbief en de groentecouscous.