Royale vissoep

Royale vissoep
MoeilijkheidMakkelijk
Koken50 min

Voorbereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien in een kom met koud water. Snij wortelen, selder en prei in stukken van 1 centimeter. Pel en snij de look in fijne schijfjes. Pel vervolgens de scampi's en hou de karkassen van de scampi's bij voor de schaaldierenfumet. Zet de scampi's opzij voor later.

  2. Stoof groenten, look en karkassen aan in olijfolie op een zacht vuurtje gedurende 5 minuten. Voeg tijm, cayennepeper, zout en tomatenpuree toe. Roer alles goed om en laat 2 minuten aanstoven. Voeg er 1 liter water aan toe en laat de fumet rustig pruttelen tot de helft is ingekookt.

  3. Snij de venkel in fijne schijfjes en hak de bladpeterselie grof. Snij ondertussen de zalm en kabeljauw in grove stukken.

  4. Nu kan je de fumet zeven door een vergiet. De karkassen en groenten hebben we niet meer nodig. Zet het vocht of de schaaldierenfumet even opzij.

  5. Stoof de fijngesneden venkel gedurende 3 minuten aan in olijfolie. Blus met de helft van de pastis. Voeg de schaaldierenfumet toe aan de venkel en breng opnieuw aan de kook. Voeg scampi's, zalm en kabeljauw toe aan de vissoep en draai het vuur uit. De vis zal nu verder garen door de warme soep.

  6. Werk af met de rest van de pastis, een scheutje room en bladpeterselie, en kruid met peper en zout.