De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rumcake met ananassaus_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 el el
Vanillesuiker Vanillesuiker8 g g
Volle melk Volle melk
(op kamertemperatuur)
220 ml ml
Eieren Ei
(op kamertemperatuur)
3
Zonnebloemolie Zonnebloemolie150 ml ml
Suiker Suiker150 g g
Rozijnen Rozijnen75 g g
Dadels Dadel
(gedroogde)
75 g g
Witte rum Witte rum200 ml ml
Munt Munt
Boter Boter
Zout Zout

Voor de ananassaus :

Ananassen Ananas
(vruchtvlees)
100 g g
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Appelsap Appelsap250 ml ml
Citroensap Citroensap1 el el

Rumcake met ananassaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(4)

Bereiding

  1. Hak de rozijnen en dadels klein. Giet er de rum over, dek af en laat een nacht marineren.Giet daarna door een zeef en laat goed uitlekken. Vang het vocht op. Doe wat bloem in een kommetje en schep er het gedroogd fruit door.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem.Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, suiker, vanillesuiker en het zout. Klop de eieren los met de melk en 5 el rum. Giet langzaam en al kloppenddoor het bloemmengsel. Giet er de olie bij en klop verder tot een luchtig mengsel. Spatel er nu het gedroogd fruit onder.
  3. Giet het beslag in de vorm en zet ongeveer 1 uur in de oven. Prik met een sateprikker in het midden van de cake. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.Laat de cake op een rooster afkoelen.
  4. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas heel fijn. Los de bloem op in een beetje appelsap. Verhit het resterende appelsapen giet er de opgeloste bloem en het citroensap bij.Breng al roerend aan de kook.Voeg dan de ananas toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  5. Snij de cake in mooie plakjes en geef er de ananasaus bij.

Werk af met blaadjes munt.