Rundsstoofpot met chocolade

Rundsstoofpot met chocolade
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.

  3. Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.

  4. Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.

  5. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.

  6. Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.