
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rundstoofvlees Rundstoofvlees | 800 g g | ||
Uien
Ui (fijngenipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 3 | ||
Champignons
Champignons (doormidden gesneden ) | 250 g g | ||
Wortelen
Wortel (geschild en in stukken gesneden) | 4 | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | ||
Blonde Archivist Blonde Archivist | 33 cl cl | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | ||
Water Water | 500 ml ml | ||
Broden Brood | 1 sneetjes sneetje | ||
Tijm Tijm | 5 takjes takje | ||
Pure chocolade
Pure chocolade (fijngehakt) | 40 g g | ||
Aardappelkroketten Aardappelkroket | |||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout | |||
Frituurolie Frituurolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRundsstoofpot met chocolade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.
- Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.
- Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.
- Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.
- Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.