De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rundsstoofpot met chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rundstoofvlees Rundstoofvlees800 g g
Uien Ui
(fijngenipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
3
Champignons Champignons
(doormidden gesneden )
250 g g
Wortelen Wortel
(geschild en in stukken gesneden)
4
Tomatenpuree Tomatenpuree1 el el
Blonde Archivist Blonde Archivist33 cl cl
Runderbouillon Runderbouillon1 blokjes blokje
Water Water500 ml ml
Broden Brood1 sneetjes sneetje
Tijm Tijm5 takjes takje
Pure chocolade Pure chocolade
(fijngehakt)
40 g g
Aardappelkroketten Aardappelkroket
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout
Frituurolie Frituurolie

Rundsstoofpot met chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.
  3. Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.
  4. Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.
  5. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.
  6. Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.