
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rundstoofvlees Rundstoofvlees | 800 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Uien
Ui (fijngesneden) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Gepelde tomaten Gepelde tomaten | 400 g g | |
Runderbouillon Runderbouillon | 2 blokjes blokje | |
Water Water | 150 ml ml | |
Broden Brood | 1 sneetjes sneetje | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Pompoenen Pompoen | 1 | |
Tijm Tijm | 3 takjes takje | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRundstoofvlees in een uitgeholde pompoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm boter in een pan en bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken.
- Doe de tomaten erdoor en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng alles aan de kook.
- Besmeer de boterham met mosterd en leg op het stoofvlees. Zet het vuur laag en laat het 1,5 u tot 2 u, zonder deksel, stoven. Roer zo nu en dan.
- Was de pompoen en snij er met een scherp mes bovenaan een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees rondom zitten.
- Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
- Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat garen. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het water uit de pompoen en schep het stoofvlees erin. Garneer met peterselie.
TIP: Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.