Voorbereiding
- Verwarm boter in een pan en bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken.
- Doe de tomaten erdoor en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng alles aan de kook.
- Besmeer de boterham met mosterd en leg op het stoofvlees. Zet het vuur laag en laat het 1,5 u tot 2 u, zonder deksel, stoven. Roer zo nu en dan.
- Was de pompoen en snij er met een scherp mes bovenaan een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees rondom zitten.
- Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
- Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat garen. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het water uit de pompoen en schep het stoofvlees erin. Garneer met peterselie.
TIP: Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.