De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Rundstoofvlees in een uitgeholde pompoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rundstoofvlees Rundstoofvlees800 g g
Boter Boter50 g g
Uien Ui
(fijngesneden)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Gepelde tomaten Gepelde tomaten400 g g
Runderbouillon Runderbouillon2 blokjes blokje
Water Water150 ml ml
Broden Brood1 sneetjes sneetje
Mosterd Mosterd1 el el
Pompoenen Pompoen1
Tijm Tijm3 takjes takje
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
Peper Peper
Zout Zout

Rundstoofvlees in een uitgeholde pompoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:45 u.
(39)

Bereiding

  1. Verwarm boter in een pan en bak de ui en knoflook gedurende 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken.
  2. Doe de tomaten erdoor en overgiet met de bouillon. Voeg de takjes tijm toe en breng alles aan de kook.
  3. Besmeer de boterham met mosterd en leg op het stoofvlees. Zet het vuur laag en laat het 1,5 u tot 2 u, zonder deksel, stoven. Roer zo nu en dan.
  4. Was de pompoen en snij er met een scherp mes bovenaan een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat 1 centimeter vruchtvlees rondom zitten.
  5. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
  6. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat garen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het water uit de pompoen en schep het stoofvlees erin. Garneer met peterselie.

TIP: Is de pompoen moeilijk te snijden? Doe hem dan twee minuten in de magnetron, op vol vermogen. Prik er wel eerst een paar gaatjes in - tegen het ontploffen. Laat nog een paar minuten staan en hij is een stuk zachter.