Rundstoofvlees met Archivist

Rundstoofvlees met Archivist
MoeilijkheidMakkelijk
Koken2:00 u

Voorbereiding

  1. Bak de uien in hete boter glazig in een diepe pan. Voeg het rundvlees toe en schroei het vlees dicht. Kruid met peper en zout.

  2. Blus met het bier en roer alle aanbaksels los. Voeg de wortelblokjes en de takjes tijm toe en kruid met het nootmuskaat. Roer er de suiker door. Besmeer de boterham met de mosterd en leg met de besmeerde zijde in de pot. Laat het stoofvlees minstens 1,5 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe in de pot en controleer of het vlees voldoende gaar is. Zet het deksel op de pot van zodra de saus de gewenste dikte heeft.

  3. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Breng het stoofvlees op smaak met een scheutje azijn, de peterselie, peper en zout en roer alles om. Serveer er de gekookte aardappelen bij.