
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rundstoofvlees Rundstoofvlees | 1 kg kg | |
Bruine Archivist Bruine Archivist | 66 cl cl | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 2 | |
Wortelen
Wortel (geschild en in blokjes) | 2 | |
Aardappelen
Aardappel (geschild en gehalveerd) | 800 g g | |
bruin brood bruin brood | 1 sneetjes sneetje | |
Tijm Tijm | 4 takjes takje | |
Bruine suiker Bruine suiker | 3 el el | |
Azijn Azijn | ||
Mosterd Mosterd | 2 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRundstoofvlees met Archivist
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bak de uien in hete boter glazig in een diepe pan. Voeg het rundvlees toe en schroei het vlees dicht. Kruid met peper en zout.
- Blus met het bier en roer alle aanbaksels los. Voeg de wortelblokjes en de takjes tijm toe en kruid met het nootmuskaat. Roer er de suiker door. Besmeer de boterham met de mosterd en leg met de besmeerde zijde in de pot. Laat het stoofvlees minstens 1,5 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe in de pot en controleer of het vlees voldoende gaar is. Zet het deksel op de pot van zodra de saus de gewenste dikte heeft.
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Breng het stoofvlees op smaak met een scheutje azijn, de peterselie, peper en zout en roer alles om. Serveer er de gekookte aardappelen bij.