Salade in een glazen bokaal

Salade in een glazen bokaal
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Maak de avocado-spinaziedressing. Mix deze ingrediënten tot een gladde dressing: 100 g vers spinazieblad, 1/2 rijpe avocado (snij de andere helft in schijfjes), sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels yoghurt, peper en zout.

  2. Bereid de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25 minuten.

  3. Gaar de bulgur en volg de aanwijzing zoals vermeld op de verpakking. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en sap van 1/2 citroen. Meng er gedroogde peterselie of vers gesnipperde peterselie onder.

  4. Maak spaghetti van 1/4 courgette (in een keukenrobot of spirellisnijder) en besprenkel met een beetje olijfolie en citroensap.

  5. Vul je pot! Vul de bodem van je pot met de romige dressing van avocado en spinazie.

  6. Leg daar bovenop de courgette, de overige stukjes fijngesneden avocado en enkele blaadjes verse spinazie. Snij de dadels in stukjes en halveer de kerstomaten. Halveer de artisjokharten. Verkruimel de feta en vul je pot verder met de zoete-aardappelblokjes, dadels, artisjokharten en tenslotte enkele blaadjes basilicum. Smakelijk!