De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade met geitenkaas, vijg en peer

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gemengde sla Gemengde sla200 - 300 g g
Gedroogde vijgen Gedroogde vijg
(in fijne reepjes)
8
Peren Peer
(zonder klokhuis en in fijne reepjes )
1
Walnoten Walnoten100 g g
Limoenen Limoen
(sap)
1
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Olijfolie Olijfolie2 el el
Geitenkaas Geitenkaas150 g g
Peper Peper
Zeezout Zeezout1 el el

Salade met geitenkaas, vijg en peer

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

15 min.
(2)

Bereiding

  1. Was de sla grondig en laat uitlekken tot de blaadjes goed droog zijn.
  2. Rooster de walnoten zonder vetstof in een pan.
  3. Meng de vijgen, peren en walnoten onder de salade. Brokkel er de geitenkaas over. Breng de salade op smaak met peper en zeezout.
  4. Meng de olijfolie met de honing en het limoensap voor de dressing. Serveer de dressing apart bij de salade.

Recept geïnspireerd door Ellen, Fair Foodie, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!