De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade Niçoise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Slaharten little gem Slahart little gem8
Tonijn Tonijn
(uitgelekt)
250 g g
Zwarte olijven Zwarte olijf
(ontpit en in ringetjes)
12
Eieren Ei4
komkommers Komkommer
(in halve maantjes)
1
Minitrostomaten Minitrostomaat
(in partjes)
8
Broden Brood4 sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de ansjovisvinaigrette

Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie40 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(gepeld)
0,5
Citroenen Citroen
(geperst)
1
Platte peterselie Platte peterselie10 g g
Olijfolie Olijfolie
(gele olijfolie)
100 ml ml
Peper Peper

Salade Niçoise

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(18)

Bereiding

  1. Breng een kookpot met water aan de kook en leg er voorzichtig de eieren in. Kook in ongeveer 9 minuten hard. Spoel onder de koud water en pel er voorzichtig de schaal van.
  2. Mix de ansjovisfilets met de knoflook, het citroensap, de platte peterselie en de olijfolie tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd het toastbrood in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de broodstukjes in enkele minuten knapperig en goudbruin. Kruid met peper en zout.
  4. Maak de blaadjes little gem los en schik ze over de borden. Verdeel er vervolgens de tonijn, de zwarte olijven, de eieren, de komkommer en de tomaat over.
  5. Werk af met de vinaigrette en de croutons. Serveer onmiddellijk.