Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Slaharten little gem Slahart little gem | 8 | |
Tonijn
Tonijn (uitgelekt) | 250 g g | |
Zwarte olijven
Zwarte olijf (ontpit en in ringetjes) | 12 | |
Eieren Ei | 4 | |
komkommers
Komkommer (in halve maantjes) | 1 | |
Minitrostomaten
Minitrostomaat (in partjes) | 8 | |
Broden Brood | 4 sneetjes sneetje | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de ansjovisvinaigrette
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie | 40 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (gepeld) | 0,5 | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 1 | |
Platte peterselie Platte peterselie | 10 g g | |
Olijfolie
Olijfolie (gele olijfolie) | 100 ml ml | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalade Niçoise
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng een kookpot met water aan de kook en leg er voorzichtig de eieren in. Kook in ongeveer 9 minuten hard. Spoel onder de koud water en pel er voorzichtig de schaal van.
- Mix de ansjovisfilets met de knoflook, het citroensap, de platte peterselie en de olijfolie tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper.
- Snijd het toastbrood in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de broodstukjes in enkele minuten knapperig en goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Maak de blaadjes little gem los en schik ze over de borden. Verdeel er vervolgens de tonijn, de zwarte olijven, de eieren, de komkommer en de tomaat over.
- Werk af met de vinaigrette en de croutons. Serveer onmiddellijk.