Salade Niçoise

Salade Niçoise
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Breng een kookpot met water aan de kook en leg er voorzichtig de eieren in. Kook in ongeveer 9 minuten hard. Spoel onder de koud water en pel er voorzichtig de schaal van.

  2. Mix de ansjovisfilets met de knoflook, het citroensap, de platte peterselie en de olijfolie tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met peper.

  3. Snijd het toastbrood in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de broodstukjes in enkele minuten knapperig en goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Maak de blaadjes little gem los en schik ze over de borden. Verdeel er vervolgens de tonijn, de zwarte olijven, de eieren, de komkommer en de tomaat over.

  5. Werk af met de vinaigrette en de croutons. Serveer onmiddellijk.