Salade van eend met sinaas en selder

Salade van eend met sinaas en selder
MoeilijkheidMakkelijk
Koken25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruiselings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en laat gedurende 6 minuten verder garen in de oven. Laat afkoelen tot lauw en snijd in fijne plakjes.

  3. Schraap de zeste van de sinaasappels en snijd fijn. Pel dan de sinaasappels en snijd de partjes ‘à vif’ los. Pers het sap tussen de vliezen uit.

  4. Verwijder de selderblaadjes en hou deze apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd dan in repen. Laat deze 30 minuten trekken in het sinaasappelsap.

  5. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Giet de slamix in een kom en meng er enkele eetlepels van de vinaigrette onder.

  6. Snijd de peperkoek in dunne sneetjes, toast ze en laat afkoelen.

  7. Verdeel de sla over de borden, schik er de plakjes eendenborstfilet, de sinaasappelpartjes en de selder op. Werk af met de overige vinaigrette, de peperkoeksneetjes, de selderblaadjes en wat zeste van sinaasappel.