
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Peper Peper | ||
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 2 | |
Sinaasappels Sinaasappel | 2 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 4 | |
Peperkoek
Peperkoek (met fruit) | 4 sneetjes sneetje | |
Jonge sla met rucola Jonge sla met rucola | 200 g g | |
Boter Boter | 50 g g | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 2 dl dl | |
Rode porto Rode porto | 5 cl cl | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalade van eend met sinaas en selder
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Snijd het vel van de eendenborstfilets kruiselings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en laat gedurende 6 minuten verder garen in de oven. Laat afkoelen tot lauw en snijd in fijne plakjes.
- Schraap de zeste van de sinaasappels en snijd fijn. Pel dan de sinaasappels en snijd de partjes ‘à vif’ los. Pers het sap tussen de vliezen uit.
- Verwijder de selderblaadjes en hou deze apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd dan in repen. Laat deze 30 minuten trekken in het sinaasappelsap.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Giet de slamix in een kom en meng er enkele eetlepels van de vinaigrette onder.
- Snijd de peperkoek in dunne sneetjes, toast ze en laat afkoelen.
- Verdeel de sla over de borden, schik er de plakjes eendenborstfilet, de sinaasappelpartjes en de selder op. Werk af met de overige vinaigrette, de peperkoeksneetjes, de selderblaadjes en wat zeste van sinaasappel.