De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade van eend met sinaas en selder

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Peper Peper
Eendenborstfilets Eendenborstfilet2
Sinaasappels Sinaasappel2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
4
Peperkoek Peperkoek
(met fruit)
4 sneetjes sneetje
Jonge sla met rucola Jonge sla met rucola200 g g
Boter Boter50 g g
Sinaasappelsap Sinaasappelsap2 dl dl
Rode porto Rode porto5 cl cl
Olijfolie Olijfolie1 dl dl

Salade van eend met sinaas en selder

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruiselings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en laat gedurende 6 minuten verder garen in de oven. Laat afkoelen tot lauw en snijd in fijne plakjes.
  3. Schraap de zeste van de sinaasappels en snijd fijn. Pel dan de sinaasappels en snijd de partjes ‘à vif’ los. Pers het sap tussen de vliezen uit.
  4. Verwijder de selderblaadjes en hou deze apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd dan in repen. Laat deze 30 minuten trekken in het sinaasappelsap.
  5. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Giet de slamix in een kom en meng er enkele eetlepels van de vinaigrette onder.
  6. Snijd de peperkoek in dunne sneetjes, toast ze en laat afkoelen.
  7. Verdeel de sla over de borden, schik er de plakjes eendenborstfilet, de sinaasappelpartjes en de selder op. Werk af met de overige vinaigrette, de peperkoeksneetjes, de selderblaadjes en wat zeste van sinaasappel.