De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade van geroosterde bloemkool met spinazie-kaasrondo

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de salade van geroosterde bloemkool

Bloemkolen Bloemkool1
Kikkererwten Kikkererwten
(uitgelekt en gespoeld )
1 blikken blik
Olijfolie Olijfolie50 ml ml
Paprikapoeder Paprikapoeder2 tl tl
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngesneden )
2
Kroppen sla Krop sla0,5
Peterselie Peterselie
Bieslook Bieslook
(fijngesneden)
2 el el
komkommers Komkommer
(in plakjes )
1
Kerstomaten Kerstomaat1 trossen tros
Avocado's Avocado
(in plakjes )
1 - 2
Citroenen Citroen
(sap)
0,5
Vegetarische burgers Vegetarische burger
(spinazie-kaasrondo)
4
Feta Feta
Basilicum Basilicum
Peper Peper
Zout Zout

Voor de honing-mosterdvinaigrette

Olijfolie Olijfolie50 ml ml
Citroenen Citroen
(sap)
1
Honing Honing3 el el
Mosterd Mosterd2 el el
Azijn Azijn2 el el
Zout Zout

Salade van geroosterde bloemkool met spinazie-kaasrondo

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(50)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Leg in een met bakpapier bekleedde ovenschaal stukjes bloemkool en de uitgelekte en gespoelde kikkererwten. Besprenkel ze met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak ze 20 minuten in de oven. Doe er de knoflook bij en zet nog 5 minuten opnieuw in de oven.
  3. Was de sla en snipper de peterselie en bieslook fijn. Meng vervolgens de sla in een ruime kom samen met de komkommer, peterselie en bieslook. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe aan de salade. Snij intussen de avocado’s in plakjes en besprenkel met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.
  4. Voor de vinaigrette, meng alle ingrediënten (olijfolie, citroensap, honing, mosterd, azijn en zout) in een kom.
  5. Bak vervolgens de spinazie-kaasrondo met wat vetstof gaar in een pan.
  6. Schik de salade op een serveerschaal. Meng met de bloemkool en de kikkererwten. Top de salade af met verse plakjes avocado en werk verder af met de gebakken spinazie-kaasrondo en de vinaigrette. Voeg als extraatje wat verkruimelde feta toe.
  7. Werk het geheel af met verse basilicumblaadjes.