Salade van geroosterde bloemkool met spinazie-kaasrondo

Salade van geroosterde bloemkool met spinazie-kaasrondo
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Leg in een met bakpapier bekleedde ovenschaal stukjes bloemkool en de uitgelekte en gespoelde kikkererwten. Besprenkel ze met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Bak ze 20 minuten in de oven. Doe er de knoflook bij en zet nog 5 minuten opnieuw in de oven.

  3. Was de sla en snipper de peterselie en bieslook fijn. Meng vervolgens de sla in een ruime kom samen met de komkommer, peterselie en bieslook. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe aan de salade. Snij intussen de avocado’s in plakjes en besprenkel met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

  4. Voor de vinaigrette, meng alle ingrediënten (olijfolie, citroensap, honing, mosterd, azijn en zout) in een kom.

  5. Bak vervolgens de spinazie-kaasrondo met wat vetstof gaar in een pan.

  6. Schik de salade op een serveerschaal. Meng met de bloemkool en de kikkererwten. Top de salade af met verse plakjes avocado en werk verder af met de gebakken spinazie-kaasrondo en de vinaigrette. Voeg als extraatje wat verkruimelde feta toe.

  7. Werk het geheel af met verse basilicumblaadjes.