De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade van kwartel met peultjes en sinaasappel

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Olijfolie Olijfolie1 el el
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie1 tl tl
Rode porto Rode porto10 cl cl
Peultjes Peultjes150 g g
Sinaasappels Sinaasappel2
Lente-uitjes Lente-ui2 - 3
Pindanoten Pindanoten
Groene asperges Groene asperge
(gegrilde)
200 g g
Koriander Koriander
Peper Peper
Zout Zout

Salade van kwartel met peultjes en sinaasappel

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(0)

Bereiding

  1. Verdeel de kwartels in vieren. Snij telkens de borstfilets en boutjes van het karkas. Snipper de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de kwartels toe en bak op een matig vuur. Kruid met de chili in olie en zout. Blus met de rode porto en laat even sudderen.
  2. Blancheer de peultjes in kokend gezouten water, giet af en verfris onder koud stromend water. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Snipper de lente-uien en hak een handvol pindanoten grof. Snij de groene asperges in tweeën.
  3. Stel de salade samen, kruid met peper en zout en werk af met de gehakte pindanoten, de portojus en een handvol koriander.

ONZE WIJNTIP: Empereur Bordeaux AOP, 2014