
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kwartels Kwartel | 4 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie | 1 tl tl | |
Rode porto Rode porto | 10 cl cl | |
Peultjes Peultjes | 150 g g | |
Sinaasappels Sinaasappel | 2 | |
Lente-uitjes Lente-ui | 2 - 3 | |
Pindanoten Pindanoten | ||
Groene asperges
Groene asperge (gegrilde) | 200 g g | |
Koriander Koriander | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalade van kwartel met peultjes en sinaasappel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verdeel de kwartels in vieren. Snij telkens de borstfilets en boutjes van het karkas. Snipper de knoflook en fruit in de olijfolie. Voeg de kwartels toe en bak op een matig vuur. Kruid met de chili in olie en zout. Blus met de rode porto en laat even sudderen.
- Blancheer de peultjes in kokend gezouten water, giet af en verfris onder koud stromend water. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Snipper de lente-uien en hak een handvol pindanoten grof. Snij de groene asperges in tweeën.
- Stel de salade samen, kruid met peper en zout en werk af met de gehakte pindanoten, de portojus en een handvol koriander.
ONZE WIJNTIP: Empereur Bordeaux AOP, 2014