
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Octopussen Octopus | 1 | |
Azijn Azijn | ||
Kikkererwten Kikkererwten | 800 g g | |
Olijfolie
Olijfolie (+ extra) | 10 cl cl | |
Melk Melk | 2 - 3 el el | |
Platte peterselie Platte peterselie | ||
Koriander Koriander | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Limoenen
Limoen (geraspt & geperst) | 1 | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | ||
Courgettes Courgette | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSalade van octopus met hummus en courgette
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng de octopus aan de kook met een scheut azijn en een snuifje zout. Leg een deksel op de pan en laat koken tot de octopus mals is en de zuignappen loskomen van de tentakels. Giet af en spoel de octopus onder koud stromend water. Snij in stukken.
- Mix de uitgelekte en gespoelde kikkererwten in een keukenrobot tot een smeuïge massa met de olijfolie, de melk, enkele handjes peterselie en koriander, de knoflook en de helft van het limoensap. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout.
- Rasp de courgette in slierten en besprenkel met olijfolie en de rest van het limoensap. Kruid met peper en zout.
- Bak de octopus in een scheut olijfolie. Serveer de hummus met de courgettespaghetti en de gebakken octopus. Werk af met de geraspte limoenschil en een beetje platte peterselie. Lekker met toast of broodcroûtons.