De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Salade van octopus met hummus en courgette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Octopussen Octopus1
Azijn Azijn
Kikkererwten Kikkererwten800 g g
Olijfolie Olijfolie
(+ extra)
10 cl cl
Melk Melk2 - 3 el el
Platte peterselie Platte peterselie
Koriander Koriander
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Limoenen Limoen
(geraspt & geperst)
1
Paprikapoeder Paprikapoeder
Courgettes Courgette1
Peper Peper
Zout Zout

Salade van octopus met hummus en courgette

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(3)

Bereiding

  1. Breng de octopus aan de kook met een scheut azijn en een snuifje zout. Leg een deksel op de pan en laat koken tot de octopus mals is en de zuignappen loskomen van de tentakels. Giet af en spoel de octopus onder koud stromend water. Snij in stukken.
  2. Mix de uitgelekte en gespoelde kikkererwten in een keukenrobot tot een smeuïge massa met de olijfolie, de melk, enkele handjes peterselie en koriander, de knoflook en de helft van het limoensap. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout.
  3. Rasp de courgette in slierten en besprenkel met olijfolie en de rest van het limoensap. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de octopus in een scheut olijfolie. Serveer de hummus met de courgettespaghetti en de gebakken octopus. Werk af met de geraspte limoenschil en een beetje platte peterselie. Lekker met toast of broodcroûtons.