Salade van rosbief met kwarteleitjes en dadels

Salade van rosbief met kwarteleitjes en dadels
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Bak de rosbief goudbruin in een pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Leg de rosbief in een braadslee en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.

  3. Kook de kwarteleitjes intussen 2 minuten in gezouten water, laat afkoelen en pel ze daarna.

  4. Snij de rode ui in reepjes, de ontpitte dadels en tomaten in blokjes. Was de sla en verdeel over de borden. Snij de rosbief in zeer dunne plakjes en halveer de kwarteleitjes. Verdeel over de sla en werk af met de tomaten en dadels. Bestrooi met de fijngehakte munt en plukjes peterselie. Breng op smaak met olijfolie, balsamicocrème, peper en zout.