
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (bloemige) | 1 kg kg | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Savooikool
Savooikool (in reepjes) | 400 g g | |
Gerookt spek Gerookt spek | 250 g g | |
Melk
Melk (warm) | 150 ml ml | |
Boter Boter | 30 g g | |
Zure room Zure room | 2 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSavooistamppot met spek
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes in de pan goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
- Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze, samen met de melk en de boter, tot puree. Roer er de zure room en de savooikool onder en kruid met peper en zout.
- Schep de spekjes door de stamppot. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten.