De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Savooistamppot met spek

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aardappelen Aardappel
(bloemige)
1 kg kg
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Savooikool Savooikool
(in reepjes)
400 g g
Gerookt spek Gerookt spek250 g g
Melk Melk
(warm)
150 ml ml
Boter Boter30 g g
Zure room Zure room2 el el
Peper Peper
Zout Zout
Pijnboompitten Pijnboompitten50 g g

Savooistamppot met spek

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(15)

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Bak de spekblokjes in de pan goudbruin. Voeg de ui toe en bak even mee.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze, samen met de melk en de boter, tot puree. Roer er de zure room en de savooikool onder en kruid met peper en zout.
  3. Schep de spekjes door de stamppot. Verdeel over de borden en werk af met de pijnboompitten.