Scampi’s in het groen

Scampi’s in het groen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes. Maak de spinazie schoon.Dompel de spinazie en alle kruiden, behalve het basilicum, 2 minuten onder in kokend water. Haal ze vervolgens uit het hete water en verfris ze in ijswater.Laat daarna goed uitlekken. Doe alles in een blender, voeg het basilicum en 100 ml room toe en mix glad. 

  2. Dompel de spinazie en alle kruiden, behalve het basilicum, 2 minuten onder in kokend water. Haal ze vervolgens uit het hete water en verfris ze in ijswater.

    Laat daarna goed uitlekken. Doe alles in een blender, voeg het basilicum en 100 ml room toe en mix glad. 

  3. Pel en maak de scampi’s schoon. Halveer de stronken witloof, verwijder de harde kern en snij in repen.

  4. Bak de scampi in boter kort aan. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan. Stoof in dezelfde pan de sjalot en look aan. Voeg de prei en het witloof toe en bak beetgaar. Blus de pan met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.

  5. Voeg de resterende room en de gemixte kruiden toe, maar breng niet meer aan de kook. Brokkel er het bouillonblokje bij en roer goed door. Voeg de scampi’s opnieuw toe en laat nog even doorwarmen.Serveer de scampi’s in het groen met het brood.

  6. Serveer de scampi’s in het groen met het brood.