
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
scampi's scampi | 16 - 20 | |
Munt Munt | 20 g g | |
Peterselie Peterselie | 20 g g | |
Bieslook Bieslook | 20 g g | |
Bladspinazie Bladspinazie | 250 g g | |
Basilicum Basilicum | 20 g g | |
Light room Light room | 400 ml ml | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 3 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Witte wijn Witte wijn | 250 ml ml | |
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Broden Brood | 4 sneetjes sneetje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScampi’s in het groen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes. Maak de spinazie schoon.
Dompel de spinazie en alle kruiden, behalve het basilicum, 2 minuten onder in kokend water. Haal ze vervolgens uit het hete water en verfris ze in ijswater.
Laat daarna goed uitlekken. Doe alles in een blender, voeg het basilicum en 100 ml room toe en mix glad. - Pel en maak de scampi’s schoon. Halveer de stronken witloof, verwijder de harde kern en snij in repen.
- Bak de scampi in boter kort aan. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan. Stoof in dezelfde pan de sjalot en look aan. Voeg de prei en het witloof toe en bak beetgaar. Blus de pan met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg de resterende room en de gemixte kruiden toe, maar breng niet meer aan de kook. Brokkel er het bouillonblokje bij en roer goed door. Voeg de scampi’s opnieuw toe en laat nog even doorwarmen.
Serveer de scampi’s in het groen met het brood.
