De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Scampi’s in het groen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

scampi's scampi16 - 20
Munt Munt20 g g
Peterselie Peterselie20 g g
Bieslook Bieslook20 g g
Bladspinazie Bladspinazie250 g g
Basilicum Basilicum20 g g
Light room Light room400 ml ml
Stronkjes witloof Stronkje witloof3
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Preistengels Preistengel
(in ringen)
1
Witte wijn Witte wijn250 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Broden Brood4 sneetjes sneetje

Scampi’s in het groen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(109)

Bereiding

 

  1. Maak alle kruiden schoon en verwijder de taaie steeltjes. Maak de spinazie schoon.
    Dompel de spinazie en alle kruiden, behalve het basilicum, 2 minuten onder in kokend water. Haal ze vervolgens uit het hete water en verfris ze in ijswater.
    Laat daarna goed uitlekken. Doe alles in een blender, voeg het basilicum en 100 ml room toe en mix glad. 
  2. Pel en maak de scampi’s schoon. Halveer de stronken witloof, verwijder de harde kern en snij in repen.
  3. Bak de scampi in boter kort aan. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan. Stoof in dezelfde pan de sjalot en look aan. Voeg de prei en het witloof toe en bak beetgaar. Blus de pan met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
  4. Voeg de resterende room en de gemixte kruiden toe, maar breng niet meer aan de kook. Brokkel er het bouillonblokje bij en roer goed door. Voeg de scampi’s opnieuw toe en laat nog even doorwarmen.
    Serveer de scampi’s in het groen met het brood.
Scampi’s in het groen