Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
scampi's
scampi (gepeld en ontdarmd) | 28 | |
Olijfolie Olijfolie | 1 dl dl | |
Currypoeder Currypoeder | 3 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Mayonaise
Mayonaise (met ei) | 3 dl dl | |
Limoenen
Limoen (geperst) | 1 | |
Currypoeder Currypoeder | 3 g g |
Voor de garnituur
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek, in stukjes) | 4 sneetjes sneetje | |
Appels
Appel (Jonagold, in fijne plakjes) | 1 | |
Ananassen
Ananas (in schijven) | 0,5 | |
Bladspinazie
Bladspinazie (in reepjes) | 100 g g | |
Boter Boter | 100 g g | |
Currypoeder Currypoeder | 4 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScampibrochette met curry
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak er kort, maar op hoog vuur, de scampi’s in aan. Haal ze eruit als ze mooi gekleurd zijn en kruid ze af met currypoeder, peper en zout. Steek ze op een presentatie(bamboe)stokje.
- Neem dezelfde pan voor de garnituur: stoof eerst het spek aan, verlaag dan het vuur en voeg er daarna de ananas en appel aan toe. Neem de pan van het vuur, werk af met de spinazie en breng op smaak met het currypoeder.
- Meng alle ingrediënten voor de saus.
- Presenteer de garnituur met de scampibrochette erop. Serveer er de saus apart bij.
TIP: De scampi’s kunnen ook op de BBQ klaargemaakt worden.