De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Scampibrochette met curry

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

scampi's scampi
(gepeld en ontdarmd)
28
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Currypoeder Currypoeder3 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Mayonaise Mayonaise
(met ei)
3 dl dl
Limoenen Limoen
(geperst)
1
Currypoeder Currypoeder3 g g

Voor de garnituur

Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek, in stukjes)
4 sneetjes sneetje
Appels Appel
(Jonagold, in fijne plakjes)
1
Ananassen Ananas
(in schijven)
0,5
Bladspinazie Bladspinazie
(in reepjes)
100 g g
Boter Boter100 g g
Currypoeder Currypoeder4 g g

Scampibrochette met curry

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(7)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak er kort, maar op hoog vuur, de scampi’s in aan. Haal ze eruit als ze mooi gekleurd zijn en kruid ze af met currypoeder, peper en zout. Steek ze op een presentatie(bamboe)stokje.
  2. Neem dezelfde pan voor de garnituur: stoof eerst het spek aan, verlaag dan het vuur en voeg er daarna de ananas en appel aan toe. Neem de pan van het vuur, werk af met de spinazie en breng op smaak met het currypoeder.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  4. Presenteer de garnituur met de scampibrochette erop. Serveer er de saus apart bij.

TIP: De scampi’s kunnen ook op de BBQ klaargemaakt worden.