
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
scampi's
scampi (gepeld) | 600 g g | ||
Sjalotten Sjalot | 1 | ||
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 1 el el | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Bieslook
Bieslook (gesnipperd) | 2 el el | ||
Gemalen chili in olijfolie Gemalen chili in olijfolie | 1 tl tl | ||
Melk Melk | 2 el el | ||
Mayonaise Mayonaise | 8 el el | ||
Tomaten Tomaat | 2 | ||
Groene krulsla Groene krulsla | |||
Sesam bagels Sesam bagel | 4 | ||
Ansjovisfilets
Ansjovisfilet (gezouten) | 8 | ||
Lente-uitjes Lente-ui | 2 - 3 | ||
Koriander Koriander | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listScampiburgers met kruidenmayonaise
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maal de scampi’s fijn in een keukenrobot. Snipper de sjalot en voeg toe, mix kort en kruid met peper en zout. Laat even opstijven in de koelkast. Vorm burgers van het scampimengsel en bak goudbruin in de zonnebloemolie.
- Snipper de knoflook en meng met het gesnipperde bieslook, de chili in olie en de melk onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
- Snij de tomaten in plakjes en trek de krulsla in plukjes. Warm de sesambroodjes even op in de oven of onder de grill.
- Stel de burgers samen naar wens. Werk af met de ansjovisjes, de kruidenmayonaise, de versneden lente-uien en enkele korianderblaadjes.
ONZE WIJNTIP: Viña Corba blanco, 2015