Scampiburgers met kruidenmayonaise

Scampiburgers met kruidenmayonaise
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Maal de scampi’s fijn in een keukenrobot. Snipper de sjalot en voeg toe, mix kort en kruid met peper en zout. Laat even opstijven in de koelkast. Vorm burgers van het scampimengsel en bak goudbruin in de zonnebloemolie.

  2. Snipper de knoflook en meng met het gesnipperde bieslook, de chili in olie en de melk onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  3. Snij de tomaten in plakjes en trek de krulsla in plukjes. Warm de sesambroodjes even op in de oven of onder de grill.

  4. Stel de burgers samen naar wens. Werk af met de ansjovisjes, de kruidenmayonaise, de versneden lente-uien en enkele korianderblaadjes.

  5. ONZE WIJNTIP: Viña Corba blanco, 2015