De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Schelvishaasjes Schelvishaasje4
Aardappelen Aardappel600 g g
Bladspinazie Bladspinazie1 kg kg
Grijze garnalen Grijze garnalen100 g g
Sjalotten Sjalot2
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Kookroom Kookroom150 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Melk Melk
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat

Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(5)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een ovenschaal in met wat boter en strooi er peper en zout over. Leg de schelvishaasjes in de schaal. Leg een klontje boter op elk haasje en bedek ze met aluminiumfolie. Zo kan de vis niet uitdrogen. Schuif de schaal in de oven gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang de dikte van de stukken schelvis.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar en pureer ze.Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en roer tot je een smeuïge puree krijgt.Kruid de puree met een snuifje zout.
  3. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn en stoof ze allebei glazig. Was de spinazie. Doe hem in de pan, roer om en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ten slotte een sjalot fijn, stoof ze aan in boter en blus met de witte wijn. Laat het bijna helemaal uitkoken. Bevochtig vervolgens met het kookvocht van de vis en laat het geheel voor een derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Garneer met de garnalen en kruid met peper van de molen en zout.