De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Schelvishaasjes Schelvishaasje4
Aardappelen Aardappel600 g g
Bladspinazie Bladspinazie1 kg kg
Grijze garnalen Grijze garnalen100 g g
Sjalotten Sjalot2
Witte wijn Witte wijn100 ml ml
Kookroom Kookroom150 ml ml
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Melk Melk
Boter Boter
Nootmuskaat Nootmuskaat

Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een ovenschaal in met wat boter en strooi er peper en zout over. Leg de schelvishaasjes in de schaal. Leg een klontje boter op elk haasje en bedek ze met aluminiumfolie. Zo kan de vis niet uitdrogen. Schuif de schaal in de oven gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang de dikte van de stukken schelvis.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar en pureer ze.Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en roer tot je een smeuïge puree krijgt.Kruid de puree met een snuifje zout.
  3. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn en stoof ze allebei glazig. Was de spinazie. Doe hem in de pan, roer om en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ten slotte een sjalot fijn, stoof ze aan in boter en blus met de witte wijn. Laat het bijna helemaal uitkoken. Bevochtig vervolgens met het kookvocht van de vis en laat het geheel voor een derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Garneer met de garnalen en kruid met peper van de molen en zout.

Schelvishaasje met verse spinazie en puree
60 min.

Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Ingrediënten

Schelvishaasje
4
Aardappel
600 g
Bladspinazie
1 kg
Grijze garnalen
100 g
Sjalot
2
Witte wijn
100 ml
Kookroom
150 ml
Teentje knoflook
1
Melk
Boter
Nootmuskaat
Schelvishaasje met verse spinazie en puree
60 min.

Step 1

Schelvishaasje met verse spinazie en puree

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf een ovenschaal in met wat boter en strooi er peper en zout over. Leg de schelvishaasjes in de schaal. Leg een klontje boter op elk haasje en bedek ze met aluminiumfolie. Zo kan de vis niet uitdrogen. Schuif de schaal in de oven gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang de dikte van de stukken schelvis.
  2. Kook ondertussen de aardappelen gaar en pureer ze.Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en roer tot je een smeuïge puree krijgt.Kruid de puree met een snuifje zout.
  3. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Snijd een sjalot en een teentje knoflook fijn en stoof ze allebei glazig. Was de spinazie. Doe hem in de pan, roer om en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ten slotte een sjalot fijn, stoof ze aan in boter en blus met de witte wijn. Laat het bijna helemaal uitkoken. Bevochtig vervolgens met het kookvocht van de vis en laat het geheel voor een derde inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Garneer met de garnalen en kruid met peper van de molen en zout.

Schelvishaasje: 4
Aardappel: 600 g
Bladspinazie: 1 kg
Grijze garnalen: 100 g
Sjalot: 2
Witte wijn: 100 ml
Kookroom: 150 ml
Teentje knoflook: 1
Melk
Boter
Nootmuskaat
Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Gestoomde groenten met rijst en papillot van kabeljauw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gestoomde groenten met rijst en papillot van kabeljauw
45 min.
(0)
Glutenvrije fusilli met ansjovis en boontjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Glutenvrije fusilli met ansjovis en boontjes
20 min.
(3)
Zalm uit de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalm uit de oven
30 min.
(9)
Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Asperges met tagliatelle, kabeljauw, pesto van groene kruiden en kerstomaat
30 min.
(0)
Skrei met spek-speculaascrumble, paprikacoulis en tagliatelle

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Skrei met spek-speculaascrumble, paprikacoulis en tagliatelle
40 min.
(1)
Orloffgebraad met gevulde paprika’s

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Orloffgebraad met gevulde paprika’s
35 min.
(0)
Gepaneerd kippenlapje met currysausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepaneerd kippenlapje met currysausje
30 min.
(2)
Pastasalade met tonijn en ansjovis

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pastasalade met tonijn en ansjovis
15 min.
(0)
Provençaals hespengebraad

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Provençaals hespengebraad
60 min.
(1)
Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauwburger met gestoofde venkel en sinaasmayonaise
30 min.
(1)
Köfte met tagliatelle van courgette

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Köfte met tagliatelle van courgette
30 min.
(6)
Gelakte kippendijen zoet-zuur

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gelakte kippendijen zoet-zuur
40 min.
(2)
Koolvis 'dugléré'

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Koolvis 'dugléré'
25 min.
(7)
Kip op z'n oriëntaals

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kip op z'n oriëntaals
20 min.
(2)
Fricandon, hummus en wortelsalade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fricandon, hummus en wortelsalade
30 min.
(1)