De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Scones met advocaatroom_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter
(koude)
75 g g
Tarwebloem Tarwebloem250 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Suiker Suiker1 tl tl
Eieren Ei1
Melk Melk
(+ extra om in te smeren)
2 el el
Confituur Confituur
(aardbeien)
Zout Zout

Voor de advocaatroom:

Opgeklopte room Opgeklopte room200 ml ml
Suiker Suiker2 el el
Advocaat Advocaat150 ml ml

Scones met advocaatroom

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom en voeg de boter toe. Kneed goed door elkaar.
  2. Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een zacht deeg. Dek af en zet 15 minuten in de koelkast.
  3. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte. Steek er rondjes van 5 centimeter diameter uit en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat melk en bak ze in 15 minuten gaar.
  4. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng onder de advocaat. Serveer de scones warm met de aardbeienconfituur en de advocaatroom.