
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (koude) | 75 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | ||
Suiker Suiker | 1 tl tl | ||
Eieren Ei | 1 | ||
Melk
Melk (+ extra om in te smeren) | 2 el el | ||
Confituur
Confituur (aardbeien) | |||
Zout Zout |
Voor de advocaatroom:
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | ||
Suiker Suiker | 2 el el | ||
Advocaat Advocaat | 150 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listScones met advocaatroom
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom en voeg de boter toe. Kneed goed door elkaar.
- Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een zacht deeg. Dek af en zet 15 minuten in de koelkast.
- Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte. Steek er rondjes van 5 centimeter diameter uit en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat melk en bak ze in 15 minuten gaar.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng onder de advocaat. Serveer de scones warm met de aardbeienconfituur en de advocaatroom.