
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter
Boter (koude) | 75 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Suiker Suiker | 1 tl tl | |
Eieren Ei | 1 | |
Melk
Melk (+ extra om in te smeren) | 2 el el | |
Confituur
Confituur (aardbeien) | ||
Zout Zout |
Voor de advocaatroom:
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | |
Suiker Suiker | 2 el el | |
Advocaat Advocaat | 150 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScones met advocaatroom
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snufje zout in een kom en voeg de boter toe. Kneed goed door elkaar.
- Voeg het ei en de melk toe en kneed tot een zacht deeg. Dek af en zet 15 minuten in de koelkast.
- Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte. Steek er rondjes van 5 centimeter diameter uit en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met wat melk en bak ze in 15 minuten gaar.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng onder de advocaat. Serveer de scones warm met de aardbeienconfituur en de advocaatroom.