De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Scones met rozijnen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter85 g g
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel350 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Suiker Suiker70 g g
Zout Zout
Rozijnen Rozijnen50 g g
Melk Melk175 ml ml
Eidooiers Eidooier1

Om te serveren:

Confituur Confituur
Opgeklopte room Opgeklopte room

Scones met rozijnen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(12)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg de boter in klontjes toe. Meng goed en verkruimel met je vingers. Voeg de rozijnen toe. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet er de melk in. Meng beetje per beetje door elkaar. Bebloem je werkoppervlak en kneed het mengsel tot een elastisch deeg.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en steek met een vorm (met een diameter van ongeveer 5 cm) rondjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met boterpapier en leg er de deegrondjes op. Klop de eierdooier los met een klein scheutje water en bestrijk er het deeg mee.
  4. Schuif de ovenplaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar op 200° C. Laat enkele minuten afkoelen en serveer met confituur en opgeklopte room.