
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boter Boter | 85 g g | |
Zelfrijzend bakmeel Zelfrijzend bakmeel | 350 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Suiker Suiker | 70 g g | |
Zout Zout | ||
Rozijnen Rozijnen | 50 g g | |
Melk Melk | 175 ml ml | |
Eidooiers Eidooier | 1 |
Om te serveren:
Confituur Confituur | ||
Opgeklopte room Opgeklopte room |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listScones met rozijnen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom en meng met het bakpoeder, de suiker en het zout. Voeg de boter in klontjes toe. Meng goed en verkruimel met je vingers. Voeg de rozijnen toe. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet er de melk in. Meng beetje per beetje door elkaar. Bebloem je werkoppervlak en kneed het mengsel tot een elastisch deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en steek met een vorm (met een diameter van ongeveer 5 cm) rondjes uit het deeg. Bekleed een bakplaat met boterpapier en leg er de deegrondjes op. Klop de eierdooier los met een klein scheutje water en bestrijk er het deeg mee.
- Schuif de ovenplaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar op 200° C. Laat enkele minuten afkoelen en serveer met confituur en opgeklopte room.